Home / Novosti / Najnoviji detalji nesreće na Banjici koja je obeležila prvi dan 2017: Veterinar bio toliko pijan, da nije smeo da seda za volan!

Najnoviji detalji nesreće na Banjici koja je obeležila prvi dan 2017: Veterinar bio toliko pijan, da nije smeo da seda za volan!

A.Ž. (33), koji se sumnjiči za da je u noći 31. decembra 2016. godine na Banjici kolima pokosio devojčicu Jelenu Melović (14) koja je šetala psa, a zatim pobegao sa mesta nesreće, u krvi je imao ne 0,71 promila alkohola već 1,06.

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, u nalazu veštaka, konstatovano je da zbog stepena alkoholisanosti nije bio sposoban za upravljanje vozilom. Predmet će zato preći u nadležnost Višeg tužilaštva, pišu Novosti.

Da podsetimo, nesreća se dogodila u Ulici Bahtijara Vagabzade oko 18.40 sati.

Živanović je, kako se sumnja, vozeći neprilagođenom brzinom, iz Borske ulice, naglo skrenuo u Bahtijara Vagabzade. Prema nepotvrđenim informacijama, nije vladao vozilom i jednog trenutka je, kod skretanja za groblje, naleteo na Jelenu, koja je šetala psa. Bukvalno ju je pokosio, a onda, ne gledavši šta je sa devojčicom i ne pokušavajući da joj pomogne, nestao u pravcu pet solitera.

Građani su videvši šta se dogodilo odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Međutim, devojčicu je neko u međuvremenu privatnim automobilom prevezao na VMA, gde su lekari sve učinili da joj spasu život. Nažalost, u tome nisu uspeli. Policija je sutradan uspela da identifikuje i uhapsi vozača.

Živanović, po profesiji veterinar, na saslušanje u Prvo tužilaštvo priveden je 2. januara. Bio je u teškom psihičkom stanju, zbog čega nije bio sposoban da iznese odbranu, kao ni da objasni zašto nije stao da pomogne Jeleni, već je pobegao. Na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Prvog suda mu je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke.

U nastavku istrage će se raditi saobraćajno veštačenje, saznaju Novosti, kako bi se utvrdilo kojom brzinom se kretalo vozilo, kao i da li je bilo u ispravnom stanju. Takođe, biće saslušani i svedoci, koji su se zatekli na mestu nesreće.

(Telegraf.rs)

error: